Kookboek - Moleculair koken – de technieken verklaard

Vorige Artikel 18 van 20 Volgende
€ 9,95 (inclusief 6% BTW)
Voorraad 44 stuks
Aantal

Voor elke culinaire techniek bevat dit boek een eenvoudige uitleg van het wetenschappelijke proces en toepassingen in de vorm van makkelijke, speelse en originele recepten. Met de culinaire technologie van dit boek kunnen alle lezers ook hun eigen recepten gaan verzinnen en realiseren. Met voorwoord van Jonnie Boer.

Moleculair koken is oeroud, het begon al op het moment dat onze voorouders op een vuurtje gerechten gingen bereiden. Het samenvoegen 
van ingrediënten én het verwarmen beïnvloedt immers de moleculaire samenstelling. En dat heeft weer consequenties voor de dichtheid, de 
smaak, de kleur en geur. Zo simpel is dat. Het hedendaags moleculaire koken heeft echter een extra dimensie gekregen. De basis is gelegd 
door twee wetenschappers: de Brits-Hon-gaarse Nicholas Kurti en de Franse Hervé This. Zij waren superbelangrijk voor de hedendaagse 
keuken. Zij maakten in de jaren ’80 van de vorige eeuw de weg vrij voor het moleculaire succes van topchefs zoals Ferran Adrià en Heston 
Blumenthal. Adrià, van het beroemde El Bulli in Roses, zette de trend voor het hedendaagse moleculair koken. Hij vertaalde de nieuwe 
technieken, voor velen een wereld van hocus pocus, naar de meest spannende gerechten. Niet alleen vernieuwend, maar ook super van 
smaak. Blumenthal, ook zo’n topchef, is eigenaar van The Fat Duck, iets buiten Londen. Hij goochelt helemaal met ingrediënten, smaken en 
bijzondere technieken. Beide chefs tilden het moleculair koken naar een megahoog plan. Anne Cazor en Christine Liénard, auteurs van dit 
boek, schreven een bijzonder culinair werk. Vol met moleculaire technieken, die ook thuis goed toepasbaar zijn. Het is een boek waar 
velen op zaten te wachten. Het leuke van Moleculair koken is dat het hele palet aan technieken overzichtelijk behandeld wordt, van het 
stollen van eiwit en karameliseren tot het maken van emulsies en het (anti)-oxideren. Ook staan de ingrediënten én benodigde apparatuur 
duidelijk beschreven. Een ding moet wel gezegd worden: als je aan de slag gaat met de receptuur uit dit boek dien je wel de basistechniek 
van het koken te beheersen. Want dat is immers de grondslag van het succes van dat wat op tafel komt. Maar daar zijn diverse cursussen voor.

Auteur: Anne Cazor | ISBN: 9789073191686 | Pagina's: 158 | Verschijningsdatum: 1 januari 2010

Specificatie Omschrijving
Gewicht 1 Kg
EAN 9789073191686
© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.