In navolging van Moleculaire Gastronomie volgt in de drank en cocktail wereld deze trend ook. Afgelopen jaren zien we steeds meer dat men unieke en luxe cocktails is gaan drinken. Alleen al de trend rondom Gin Tonics zorgt hier al mede voor.
Moleculaire mixology is het creeeren van spectaculaire cocktails. Cocktails die gepresenteerd worden in een wolk van dikke mist alsof er een gekke wetenschapper bezig geweest met het maken van een bruisende drankje. Echter, de praktijk leent zwaar uit de moleculaire gastronomie en maakt gebruik van de wetenschap om te maken (of op zijn minst te verbeteren) smaken, texturen en optredens, verhogen van de gasten ervaring.

Vloeibare stikstof neigt populair onder degenen die proberen hun hand op moleculair mixologie te zijn. Mists, gels, schuimen, gestold vloeistoffen en warmte zijn andere voorkomende vormen van deze benadering van cocktail creatie. Er is echt geen reden om te laten intimideren door deze wetenschappelijke benadering van het bouwen van cocktails, hoewel veel van de instrumenten die worden gebruikt behoorlijk duur kunnen zijn. Gelukkig zijn niet alle van de apparatuur is onbetaalbaar prijzig. Zo worden staafmixer gebruikt om gels en schuim, en branders te maken en iSi mengmachines zijn misschien wel de eenvoudigste en minst dure beetje kit die betrokken zijn in de moleculaire mixology. U zult ook willen een digitale weegschaal, misschien een dehydrator en spuiten, die geen van de bank te breken.

Moleculaire mixology, om zeker te zijn, rijdt de lijn van de indrukwekkende techniek, wow-factor, en gimmick. Wanneer correct gedaan, kan mixologists innovatieve cocktails en garnituren dat de gasten ervaring verheffen creëren.

 • 100% Chef - Schuim kit
  100% Chef - Schuim kit

  Dit perfecte schuimapparaat zorg ervoor dat u een binnen enkele seconden een stabiel schuim verkrijgt. U kunt eenvoudig kleine hoeveelheden schuim creëren, zonder gebruik te maken van een mixer.

  Voeg een beetje sojalecithine of…

  € 49,50
 • -10%

  100% Chef - Aladin CD
  100% Chef - Aladin CD

  Met behulp van de 100% Chef Aladin CD en de ‘SuperAladin’ of ‘Aladdin Aromatic’, transformeer je o.a. potjes, kommen, kannen, glazen, bakjes en shakers razendsnel om in een rookoventje.

  De schijf sluit het geheel af en je…

  € 19,50 € 17,50
© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel