De slagroomspuit is een keukenaccessoire welke eet gekke amateur-koks aanschaffen om de inventieve creaties van sterrenchefs thuis na te kunnen doen. De slagroomspuit ook wel slagroom Whipper genoemd is handig voor allerlei mousses en schuimpjes te bereiden.

De eerste chef die overal schuim van maakte was natuurlijk de Spaanse chef-kok Ferran Adrià. Espuma van kastanjes, espuma van paddenstoelen, espuma van geitenkaas: wereldwijd kwam je ineens overal die espumas tegen.

De professionele slagroomsiphon, zoals die van ISI, werkt op patronen met lachgas. Door de spuit helemaal ondersteboven te houden, wordt een vloeistof onder druk gezet. Er wordt lucht in de vloeistof geblazen en het aanwezige vet houdt die lucht vast. Zo krijg je een schuim. Voor het maken van schuim heb je dus een product nodig waar vet in zit. Slagroom, olijfolie, gelatine, eiwitten of speciale producten die voor het moleculair koken ontwikkeld zijn. 

 • iSi - Slagroomspuit met Sifon 1 liter
  iSi - Slagroomspuit met Sifon 1 liter

  Slagroomspuit in hoogwaardige uitvoering van geborsteld roestvrij staal, inclusief 3 spuitmondjes & patroonhouder. Voor warme en koude gerechten zoals: spumantes, creme soepen, slagroom, desserts, sauzen, puree etc.

  RVS kopstuk…

  € 107,50
 • iSi - Koolzuur-/CO2 patroon (per stuk)
  iSi - Koolzuur-/CO2 patroon (per stuk)

  Deze koolzuurpatronen zorgen voor het correct functioneren van de iSi Soda Sifons spuitwaterfles. Deze patronen zijn gemaakt van recyclebaar staal met gekalibreerde gasinhoud. Garantie op de iSi Soda Sifons spuitwaterfles wordt…

  € 0,75
© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel