Met deze soort spherificatie kunt u ervoor zorgen dat u bolletje een 100% vloeibare binnenkant heeft. Het is de enige manier waarbij u bollen kan maken met een zeer vloeibare en of zure oplossing zoals citroensap. Het is eigenlijk vrijwel hetzelfde als omgekeerde spherificatie, maar dan met een extra stap. Het is ook zo dat u bij deze manier een mal moet gebruiken. Dit zorgt ervoor dat alle bollen even groot en perfect rond zijn.

Als eerste maakt u een natriumalginaatbad. Dit doet u door 2gr natriumalginaat te mengen met 450ml water. Doe dit met een staafmixer.

Daarna verdunt u een beetje calciumlactaat in uw vloeistof. Giet de oplossing in kleine mallen en vries deze in. Daarna laat u de oplossing geleren in het bad van natriumalginaat. Uiteindelijk spoelt u de bollen af met water.

U kunt uit alle vloeistoffen van de wereld kiezen, als u het maar kan bevriezen. Dus geen 40% alcohol. Alle tips die bij omgekeerde spherificatie staan gelden, gelden ook voor bevroren omgekeerde spherificatie.

Een ideale mal is klein en rond. Halve ronde mallen van siliconen zij veruit de beste. Als u die niet bezit, kunt u gaan voor ijsblokbakjes.

Als u de bollen uit het alginaatbad haalt, is het heel belangrijk dat u ze goed afspoelt. In tegenstelling tot eenvoudige spherificatie stopt het geleren bij bevroren omgekeerde spherificatie nadat u ze gespoeldt hebt. Voor de lol zou u de bollen kunnen marineren in kleurrijk sap (druivensap) of in een keukenmachine met een kleurstof oplossing. U kunt ze zo nog een andere smaak en/of kleur geven.

Let op: u kunt dit soort bollen gebruiken in de originele oplossing. Bijvoorbeeld appelsapbollen in appelsap.

© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel