Met omgekeerde spherificatie kunt u parels maken met een vloeibare binnenkant. Dit kunt u doen zonder dat u de smaak, structuur of ingrediënten van uw product verandert. Het proces bestaat uit 4 stappen. Eerst maakt u het bad van natriumalginaat. Vervolgens mengt u dat met een beetje calcium lactaat in uw voorbereiding. Uiteindelijk druppelt u de oplossing in het alginaatbad en spoelt u het af met water.

Om het bad van natriumalginaat te maken moet u 2gr natriumalginaat en 450 ml water mengen met een staafmixer.

De volgende stap kunt u op twee manieren doen:
De eerste is het bad simpelweg 30 minuten aan de kant zetten om de luchtbellen te laten hydrateren en verdwijnen in het alginaat. 
Bij de tweede optie brengt u het aan de kook. Zo bespaart u tijd en de oplossing zal eerder luchtbelvrij zijn.

Voor de volgende stap moet u calcium lactaat verdunnen in een dikke of romige vloeistof (bijvoorbeeld fruit, puree, yoghurt of Engelse vla). Als het ingrediënt te zuur is, zal het niet werken. Bovendien, zal het ook niet lukken om mooie parels te maken als het ingrediënt te vloeibaar is. U hebt maar weinig calcium lactaat nodig, 2,5ml per 235ml is over het algemeen genoeg.

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw calcium goed verdund is. Als de oplossing te dik is om een goede verwatering toe te staan, moet u de calcium een beetje verdunnen met water of melk voordat u het opneemt in uw oplossing.

Voor de derde stap druppelt u de oplossing in het alginaatbad door met lepel. Er vormt zich een gel om de parel. Normaal is 3 minuten genoeg om de parel te kunnen bewerken zonder hem te doorboren. Het is wel belangrijk dat u de parels voorzichtig omdraait tijdens het bad, zodat ze mooi egaal geleren.

Hoe langer de parels in het bad liggen, hoe dikker de gel zal worden. Zorg er wel voor dat de parels elkaar niet raken in het bad, want dan blijven ze aan elkaar kleven.

Als u de parels uit het alginaatbad haalt, is het heel belangrijk om het goed af te spoelen voor een gladde buitenkant. In tegenstelling tot eenvoudige spherificatie stopt het proces van gelering bij omgekeerde spherificatie, nadat u de parels hebt gespoeld.

De parels kunnen warm of koud geserveerd worden. Als u ze warm wilt serveren, zult u ze wel een paar seconden in warm water moeten leggen voordat u ze serveert.

© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel