Met eenvoudige spherificatie kunt u kaviaar maken of gevulde bolletjes met een vloeibare binnenkant die zal openbarsten als u het eet. Om dit te bereiken moet u alginaat toevoegen aan uw bereiding. Druppel het alginaat in het calciumbad om bolletjes te creëren. Deze bolletjes wast u vervolgens in een bak met water.
Om een eenvoudige spherificatie toe te passen moet u ervoor zorgen dat het eten niet te zuur is en geen calcium bevat. Natriumalginaat is een natuurlijk verdikkingsmiddel dat de structuur van het eten enigszins wijzigt.

U kunt het alginaat op twee manieren oplossen:
U kunt het nartiumalginaat direct in het eten mengen met een staafmixer. In het algemeen werkt 2gr per 240ml goed. Na het mengen moet u het minimaal dertig minuten aan de kant zetten, zodat de luchtbubbels worden verdreven. Om met deze techniek te werken moet uw vloeistof genoeg water tot zijn beschikking hebben om het alginaat te hydrateren. Het moet dus niet de dik zijn zoals honing.

Als de vloeistof te dik is of het heeft niet genoeg water om te hydrateren, kunt u de tweede manier toepassen. Het is eigenlijk heel makkelijk, meng het natriumalginaat gewoon met water voordat u het bij uw voorbereiding doet. Deze oplossing wordt ook wel alginaatsiroop genoemd. Om een alginaatsiroop te maken mengt u 4gr alginaat en 300ml water met een staafmixer en brengt u het aan de kook. Uiteindelijk laat u het afkoelen voordat u de hoeveelheid gaat gebruiken. die De siroop die overblijft kunt u in de vriezer zetten en een andere keer gebruiken. Zorg ervoor dat gerecht een sterke smaak heeft, omdat u het zal afzwakken als u het alginaatsiroop toevoegt.

Om het calciumbad te maken moet u 5gr calcium lactaat oplossen in één liter water. Het is heel belangrijk dat u niet de calciumchloride gebruikt. Dit geeft een bittere smaak aan de maaltijd, zelfs na het afspoelen.

Om kaviaar te maken moet u een pipet of een injectiespuit gebruiken. Welke u gebruikt ligt aan welke grootte u wil voor uw kaviaar. Om perfecte kaviaarparels te maken moet het topje van de pipet zich dichtbij het oppervlak van het bad bevinden. Zet dit ongeveer één minuut aan de kant en spoel de kaviaar af.

Om gevulde bolletjes te maken, gebruikt u één van de maatlepels. Pak met de maatlepel de vloeistof en leg ze in het bad. Zet dit vervolgens twee minuten aan de kant. Spoel na de twee minuten de bolletjes af.

Na het calciumbad spoelt u de kaviaar of bolletjes af in een bak water. Dit doet u omdat dat het proces van het geleren vertraagt. Let wel op dat als u een vloeibare binnenkant wilt serveren, u de kaviaar of bollen vlak voor het serveren moet maken. Anders vindt er een tegenstelling van spherificatie plaats. Het geleren stopt niet als u de kaviaar of bolletjes hebt afgespoeld. Het gaat gewoon door en zal er voor zorgen dat er geen vloeibare binnenkant meer over is. Dit voorkomt u door de kaviaar of bolletjes meteen te serveren. Of in ieder geval zo snel mogelijk.

De kaviaar of bollen kunnen zowel warm als koud geserveerd worden. Als u ze warm wilt serveren, moet u ze een paar seconden in kokend water dippen.

© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel