Moleculaire gastronomie

Wat is MOLECULAIR KOKEN of moleculaire gastronomie? Letterlijk betekent gastronomie echter "de wetenschap van de maag". Een andere, hedendaagse, definitie is "de kunst van plezierig eten en drinken". Dit laatste is wat de kok wil bereiken met koken oftewel de kroon op uw kookkunsten.

In de loop der tijd zijn we dankzij technologische ontwikkelingen beland in een tijdperk waarin we creatieve recepten vervaardigen aan de hand van nieuwe ingrediënten en/of nieuwe technieken. 

De term moleculaire gastronomie is bedacht door Nicholas Kurti en Hervé This. Hoewel zij het oorspronkelijk fysische en moleculaire gastronomie noemden, is het voor het gemak ingekort. De definitie is volgens This en Kurti als volgt: "het wetenschappelijke onderzoek naar culinaire, en in het algemeen, gastronomische transformaties en fenomenen, beschreven door koks of in kookboeken".

Moleculairegastronomie.nl is een onderdeel van Culiking.nl en biedt innovatieve ingrediënten, keukengereedschap en informatie die de (hobby/thuis) -kok meer mogelijkheden geeft. Daarnaast dient het als inspiratie voor recepten.

Op in deze webshop van Culiking.nl vind je ingrediënten om moleculair te koken.
Onderdeel van moleculair koken is het maken van interessante structuren en texturen die een bijzonder mondgevoel geven. Om dit te bereiken is er een grote diversiteit aan hulpmiddelen en speciale ingrediënten op de markt. Het moleculair koken was nog nooit zo gemakelijk, met behulp van de merken Molecule-R en 100%Chef.

 

  • Molecule-R - Kookboek 50 moleculaire gangen
    Molecule-R - Kookboek 50 moleculaire gangen
    € 29,50
© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel