GEBAKKEN SINT-JAKOBS-VRUCHTEN (Gecreëerd door Robrecht Wolters )

Ingredienten

8 grote sint-jacobsvruchten, liefst in de schelp
8 witte asperges 
60g Mycryo
1 eierdooier 
1 eetlepel boletenjus 
enkele druppels truffelolie

Bereiding

Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelp en spoel ze voorzichtig onder traag stromend water. Dep ze droog en bewaar koel.

Schil de asperges overlangs met een dunschiller, snij ze in 3 gelijke delen en verdeel in staafjes. Doe de aspergestaafjes in een pan en voeg enkele lepels water en 50 g Mycryo toe. Stoof een 3-tal minuten en giet de jus af.

Doe de dooier en de boletenjus in een pannetje en klop op een matig warm vuur op. Roer er de jus van de asperges door en breng op smaak met enkele druppels citroensap, truffelolie, zeezout en versgemalen peper.

Strooi de resterende Mycryo over de sint-jakobsschelpen en kruidt met zout en versgemalen peper. Bak ze kort in een hete pan met anti-kleeflaag, draai om en laat nog even bakken.

Afwerking en presentatie 
Serveer de asperges in diepe borden, lepel er de jus over en schik er de sint-jakobsvruchten op.

© 2013 - 2018 CuliKing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel